dissabte, 14 de maig del 2011

Dissabte 14 de Maig a les 11,30h

Bon dia mèteobarberencs, aquests dies a la nostra ciutat estem celebrant LA XII FIRA DEL CAVALL, el temps de moment esta acompanyant força. Però això sembla que canviarà. De cara aquesta pròxima tarda i nit les tempestes puntualment intenses afectaran Catalunya i possiblement Barberà. Seran tempestes semblants a les últimes que hem tingut fins ara a Barberà, es a dir, pluja intensa, vent, llamps i trons i possiblement podríem tenir calamarsa. Donat aquest possible fenomen, el servei meteorològic de Catalunya (www.meteo.cat) ha emès un avís per situació de risc, on Barberà es troba inclosa. Per tant caldrà seguir atentament l'evolució de la jornada.

 AVISOS METEOROLÒGICS PER EL CAP DE SETMANA

Dissabte                                                               Diumenge


 PREVISIÓ PER DISSABTE DIA 14-5

FACTOR METEOROLÒGIC
VALOR
Temperatura actual (ºC)
 22.4
Humitat actual (%)
 53
Pressió atmosfèrica actual  (hpa)
 1015.5
Velocitat del vent actual  (kph)
 7.9
Direcció del vent actual  (kph)
 E
Punt de condensació actual (ºC)
 13
Índex “UVA” actual
 2 / >14
Precipitació en 24h
 0


diumenge, 8 de maig del 2011

Tempestes al Maig! (8 de Maig)

El Dimarts passat, vam tornar a tenir una altra tempesta, d'allò mes intensa. Calamarsa, trons, fortes ràfegues de vent i sobretot molta pluja, una pluja que finalment va acumular 42,4mm. Aquests fenòmens al Maig, no son gaire habituals i possiblement sigui causa de l'escalfament global. I es que Barberà la temperatura mitjana del mes d'Abril va ser de 14,8ºC, aquest valor es sensiblement mes alt que la mitjana habitual, que es de 12,6ºC.

Pel que fa aquesta última nit, un altre ruixat de intensitat moderada. Aquest últim ruixat ha deixat 17,6mm, també cal destacar les fortes ràfegues de vent (41 km/h) que ha acompanyat a aquest ruixat.


Radar (www.aemet.es) ahir a les 23,30h