dissabte, 22 de setembre del 2012

Adéu estiu.

Bon dia, l'estiu s'acomiada i arriba la tardor amb el desitj de que sigui més humida. Aquest canvi d'estació tindrà lloc aquest Dissabte a les 16,49h. 

I de moment sembla que la tardor vol començar amb força, i es que diferents models meteorològics indiquen que a mitjans-finals de setmana els efectes del ex huracà NADINE podrien arribar a afectar-nos. Els models meteorològics ballen contínuament, i no es posen d'acord. Alguns com el anglès, fan passar el ex huracà, o per sobre de la península o pel mediterrani. En canvi hi ha altres models (els majoritaris) com l'americà o l'europeu que diuen que el NADINE acabarà morint a l'Atlàntic entre les Canàries i les Açores, però en canvi diuen que una pertorbació filla del NADINE si que ens podria afectar de forma activa, i que es podria formar una llevantada.
 De qualsevol de les maneres no cal espantar-se, i es que no es tractarà de cap situació de risc ja que en cas de que ens arribés el mateix NADINE hauria perdut ja tota la força d'huracà i fins i tot de tempesta tropical, així que només seria una depressió força activa això si. Si es confirmessin els altres models estarem parlant d'una baixa filla del NADINE que no seria res de l'altre mon. Fins i tot existeix algun model minoritari que indica que no tindrem cap de de les anteriors situacions, i que seguirem amb la manca de pluges. Aixi doncs que haurem de seguir els mapes amb insistència a veure que s'acaba pronosticant. A mesura que els mapes es vagin actualitzant anirem informant de la situació.

MODEL EUROPEU GFS
Mapa modelo 150, Presión mar (Hpa), Nubosidad, Precipitación en 6H (mm), Viento > 10Nudos, Espesor 500-1000 Hpa (Dm, Europa, GFS




dimarts, 18 de setembre del 2012

Matinada pendents de tempestes


De matinada s'esperen ruixats i xàfecs a l'interior del país, al sector central del litoral i prelitoral i al vessant nord del Pirineu. A partir del matí es restringiran al sector central del litoral i prelitoral. No obstant això, a la tarda apareixerà algun ruixat a l'interior del quadrant nord-est i al final del dia al litoral i prelitoral sud.
Seran d'intensitat entre feble i moderada, però localment seran forts i acompanyats de tempesta de matinada a punts del litoral. Acumularan quantitats entre minses i poc abundants de precipitació en conjunt, però puntualment seran abundants a la costa Daurada.
A la resta del país no se n'esperen.



Mapa Predicció

RADAR METEOROLÒGIC

Mapa Radar