dissabte, 29 d’octubre del 2011

Balanç de les pluges.

Les precipitacions que ens varen afectar entre Dijous i Divendres a Barberà van ser abundants i copioses. Vàrem recollir 36mm. A aquests s'han de sumar els que van caure el passat Dilluns (en un altre episodi), que van ser 28mm. Per tant de 5 dies hem rebut 64mm, que aniran molt be per tal de deixar una mica enrere la llarga sequera que portàvem, i com no, també aniran molt be per la temporada boletaire. També ha plogut a la resta de Catalunya, en general abundantment. Al pla de Lleida in la pluja feia moltíssima falta, han caigut (entre aquests dos episodis a) al voltant de 10-20mm, dependent de l'indret exacte. Ara sembla que a poc a poc arriba l'estabilitat meteorològica, per uns quants dies. Això si a l'espera de possibles precipitacions en un marge de temps no massa gran.



divendres, 28 d’octubre del 2011

Situació típica de llevant.

Sembla que els pronòstics s'han complert quasi al 100%, i com molt bé, vàrem preveure des de méteobarberà les pluges han guanyat terreny de cara a aquest Divendres. Ahir es van acumular 7,5mm, i avui de moment (i es, això no s'ha acabat), s’han acumulat 26mm. Desprès de la petita pausa que hem tingut aquest migdia, es preveu que les pluges tornin a arrencar de del mar cap a terra, i que per tant tornin a afectar-nos amb una moderada intensitat. De cara també a la nit fins a mg mati de demà, també creiem que es podrien donar precipitacions que podrien ser fortes. Sembla que a partir del Diumenge la situació tendeix a estabilitzar-se.

Radar meteorològic a les 15,30h



dijous, 27 d’octubre del 2011

ÚLTIMA HORA!

Les pluges estan avançant per l'oest i el sud de Catalunya, estan sent d'una intensitat entre moderada i forta. A Barberà creiem que durant tota la tarda i bona part de la nit, estarem afectats per aquest temporal, així que aquesta tarda preguem precaució, amb els torrents i les rieres, especialment pel que fa a Barberà, precaució amb el riu Ripoll. Les precipitacions podrien anar acompanyades de tempesta.

Previsió per aquesta tarda a Catalunya:

S'esperen precipitacions arreu del país. Les més importants es donaran a la meitat est i resta del litoral i prelitoral. En general seran d'intensitat moderada, localment d'intensitat forta i acompanyades de tempesta. Seran entre minses i poc abundants a ponent, mentre que a la resta seran abundants, o localment molt abundants (entre 50 mm i 100 mm en 24 hores) al quadrant nord-est.



Radar meteorològic a les 14h




dimecres, 26 d’octubre del 2011

Temporal de pluges a la vista!

Aquests pròxims dies estaran "mogudets", s'esperen precipitacions abundants a la nostra ciutat, i es que sobretot de cara a Divendres s'espera l'aparició d'una típica "llevantada", que afectarà de ple a tota la costa catalana i Pirineu. les precipitacions seràn abundants (20mm-50mm), o molt abundants (50mm-100mm). Haurem de seguir per tant la situació, amb molta atenció. Méteobarberà us mantindrà correctament informats a la nostra web, i també al facebook, on actualitzarem molt sovint les i previsions, imatges del radar, incidències a la ciutat.....

A continuació teniu una previsió en forma de vídeo que he realitzat per intentar informar de la situació:


dimarts, 25 d’octubre del 2011

S'acaba un episodi i arriba un altre!

Aquest dies hem tingut una situació de pluges generals a tota Catalunya, però les mes intenses s'han enregistrat al litoral i prelitoral. A Barberà s'han enregistrat 28mm en aquest episodi, que podíem dir que no s'ha acabat. De fet demà s'espera un dia assolellat (però fresquet), pero de cara a Dijous i Divendres s'espera l'arribada de una “llevantada”, que deixarà pluges intenses a la façana litoral i prelitoral En properes informacions ampliarem.


Precipitació acumulada entre Dissabte, Diumenge i Dilluns



Previsió pels pròxims 8 dies.


diumenge, 23 d’octubre del 2011

Pluges continuades per Dilluns!


S'esperen precipitacions generals que seran d'intensitat entre feble i moderada. Al matí les més intenses afectaran a la meitat est del territori i a la resta del litoral i prelitoral. Al migdia la intensitat afluixarà temporalment però a la tarda les precipitacions guanyaran intensitat a tot el país.S'acumularan quantitats de precipitació poc abundants (fins a 20 mm en 24 hores) en general, tot i que sovint podran ser abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores) i puntualment molt abundants (fins 100 mm en 24 hores) al vessant sud del Pirineu i Prepirineu i a les comarques del nord-est del Principat.Al vessant sud del Pirineu la cota de neu baixarà dels 2600 metres fins els 2400 metres, i al vessant nord del Pirineu dels 2800 fins els 2200 metres.

Localment les precipitacions aniran acompanyades de tempesta.