dissabte, 29 de setembre del 2012

Pluges moderades i generals.

Dissabte passat per aigua, gràcies a una llevantada de les de debò . Fins les 15,30h s'han acumulat a la ciutat 55mm, i sense dubte aquesta tarda s'incrementaran. 


RADAR METEOROLÒGIC
Mapa Radar

METEOSAT
Infraroig tèrmic (10,8 µm)


Clica a la imatge per veure els registres de pluja a tota Catalunya:
Mapa Precipitació


ALERTES METEOROLÒGIQUES
Mapa catalunya

divendres, 28 de setembre del 2012

Dissabte amb llevantada de categoria.

Els pronostic es confirmen i durant la matinada s'espera que comenci a ploure per Tarragona, i aquestes precipitacions s'espera que progressin ràpidament de sud a nord, deixant a Barberà les primeres precipitacions allà les 5-7h del matí. ATENCIÓ! Per que es tracta de una gota freda (com diuen a València), o com diem nosaltres una llevantada de primera divisió, que pot deixar aiguats a molts punts del territori català. A Barberà les pluges seran intenses i persistents, i amb facilitat podran acumular mes de 20mm, i poden arribar als 50mm. Per aquest motiu s'ha activat el pla innuncat en nivell 1. Així doncs es prega precaució amb el cotxe i amb les sortides en general. De cara a mitja tarda es podran obrir més clarianes, però no cal fiar-se, ja que encara podran creixa ruixats aïllats que poden ser igualment forts.


PREVISIÓ PER AVUI:
Mapa Predicció

Radar meteorològic:
Mapa Radar

ALERTES METEOROLÒGIQUES:
mapa avisos demà

dijous, 27 de setembre del 2012

Primeres pluges de la tardor.


La formació d’una depressió a l’àrea de les Illes Balears, juntament amb el pas d’un solc en alçada, donarà lloc a precipitacions que afectaran bona part de l’arc mediterrani de la Península Ibèrica entre divendres i dissabte. Tot i que la predicció dependrà de la posició final de la depressió, l’última actualització dels models meteorològics indica que a Catalunya els xàfecs s’iniciarien divendres al final del dia per les Terres de l’Ebre, i que al llarg de dissabte s’anirien estenent a la resta del país. Podrien ser localment d’intensitat forta i les quantitats més abundants s’enregistrarien a les comarques de la meitat sud de Catalunya.
A banda bufarà vent de component est, entre llevant i gregal moderat i puntualment fort, que donarà lloc a l’alteració de l’estat de la mar.
Diumenge la pertorbació s’anirà allunyant, tot i que encara podrien caure algunes precipitacions, especialment a punts del litoral.
A causa d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per intensitat de pluja.

Predicció

dimecres, 26 de setembre del 2012

Indecisió en els mapes.


Els mapes no es posen d'acord en la previsió per finals de setmana. De fet durant la setmana ens creuaran fins a dos fronts. Una durant la jornada de Dimecres, i passara amb més pena que glòria. I es que ja haurà deixat les pluges més importants al centre de la península. La segona tindrà a priori més activitat. Aquesta última vindrà del sud de la Península, i durant la jornada de Divendres anirà avançant de sud a nord per la façana mediterrània, fins arribar a últimes hores pel sud de Catalunya. De cara a Dissabte aquestes pluges segons alguns mapes s'estendran arreu del territori, d'una manera general i moderadament abundant. Tota aquesta previsió la podem fer gràcies a alguns models (com el gfs), però en canvi hi altres que deixen les pluges més destacables al país València, deixant Catalunya amb les escorrialles del front. Anirem confirmant en properes informacions.


PREVISIÓ PER AVUI:

Mapa Predicció