dimarts, 20 de març del 2012

Precipitacions generals i abundants.



El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la pertorbació escombrarà Catalunya al llarg de dimecres i donarà lloc a un important episodi de pluja general. Les precipitacions s’iniciaran avui dimarts al final del dia pel sud del país, amb una cota de neu que voltarà els 800 metres. Durant la matinada les precipitacions s’estendran de sud a nord i d’est a oest fins a fer-se generals al llarg de dimecres al matí. Al Prelitoral sud i a la zona dels Ports es podran acumular més de 10 cm per sobre dels 900 metres fins a migdia. A partir de llavors aquesta cota de neu pujarà ràpidament fins els 1600 metres.
Durant la segona meitat de la jornada les precipitacions cauran arreu de manera continuada, alhora que s’intensificaran. En tot l’episodi es podran enregistrar més de 100 mm en molt sectors, però especialment a punts del Prepirineu, del Prelitoral i de l’extrem sud. A més, els gruixos de neu a cotes més altes del Pirineu seran destacats, i es podran acumular més de 30 cm per sobre dels 1800 metres. Les precipitacions podran ser d’intensitat forta (més de 20 mm en 30 minuts) i es produiran xàfecs i tempestes que, de manera aïllada, podran anar acompanyats de calamarsa i més localment d’algun fenomen de temps sever.
Al final del dia les precipitacions s’aniran restringint a la meitat nord de Catalunya i dijous al matí tendiran a minvar fins a desaparèixer.

SEGUIMENT DEL RADAR METEOROLÒGIC DEL SMC
Mapa Radar 


ALERTES METEOROLÒGIQUES PER PLUJA
mapa avisos avui 

dilluns, 19 de març del 2012

ARRIBEN LES TANT ESPERADES PLUGES!

Aquest mateix vespre és molt probable que acabi plovent a Barberà amb una certa intensitat, i es que les nuvolades estan sent molt importants a les comarques gironines u Barcelonines i les traces de precipitació al radar ens fan pensar que acabaran arribant a afectar-nos. Demà tindrem una treva amb un temps mig ennuvolat i de cara a Dimecres BINGO! sembla ser que els vents allevantats i una bossa d'aire fred en altura faran que les pluges facin acte de presencia arreu de Catalunya deixant quantitats de precipitació força destacables, encara queden 2 dies i per tant demà Dimarts acabarem de senyalitzar les zones on pot ploure mes o menys.



PRECIPITACIONS A CATALUNYA:
 Mapa Radar

PREVISIÓ DIMECRES 21
Mapa Predicció