divendres, 4 de gener del 2013

Uns reis anticiclònics.

Aquest cap de setmana de reis estarà marcat per un temps assolellat, gràcies al potent anticicló que hi ha situat al sud de França i que arriba a pressions de 1040 hpa. Acompanyant a aquest temps assolellat les temperatures pujaran una mica, especialment Diumenge.

Si ens centrem concretament en l'hora de la cavalcada de reis a la nostra ciutat (18h), no veiem cap tipus de complicació pel que fa a l'estat del cel, i pel que fa a les temperatures al voltant de les 18h rondara els 10ºC-13ºC. Mes endavant al voltant del final de la cavalcada (21h) la temperatura rondarà els 8ºC-10ºC. A més no es descarta una miqueta de vent del nord que podria accentuar la sensació de fred. Per tant resumint el pronostic per aquesta nit tant especial diríem SOL I FRESCA!




Mapa isobàric per la tarda de Dissabte
mapa isobaras hora 048
Com s'observa al mapa, les isòbares a Catalunya es troben força juntes, es aquest el motiu de la previsió que anteriorment he fet de vent del nord destacable especialment a l'Empordà i a l'Ebre, tot i que a Barberà també el notarem. Es aire provinent del continent europeu per tant farà augmentar la sensació de fred durant la cavalcada. NENS I NENES BEN ABRIGATS!