dimarts, 6 d’agost del 2013

Tempestes de finals d'agost a principis de mes.

Bon dia meteobarberencs, faig un parèntesi en les meves vacances perquè la situació de Dimecres nit i Dijous matinada s'ho val. Després d'una quinzena de dies anticiclònics i calorosos, un font fred es vol obrir camí entre les altes pressions de cara a demà. A priori es un front atlàntic sense massa activitat, però al portar associat aire fred en aquesta època de l'any canvia el plantejament. L'aire fred "xocarà" amb les grans masses d'aire càlid que tenim a la península des de fa un temps, aquesta situació afavoreix moltíssim la proliferació de tempestes, fortes localment. Després del pas del front entrarà vent de component nord, i l'ambient serà sensiblement més fresc. Fins divendres a mes, la mala mar serà destacable a la costa.





Els dos mapes ens mostren la temperatura a 500 hpa, són del model GFS. En el mapa de dalt es veu com els colors verdosos (aire mes fred) entra pel nord-oest de la península, i a Catalunya s'allunyen els colors vermellosos que teniem aquests dies. En el de sota l'aire fred ja penetra mes en tota la península inclosa Catalunya.



La situació mes complicada es preveu a Barberà per la nit de Dimecres a Dijous.  Tot hi que les acumulacions de pluja potser no són gaires importants, si que ho seran les intensitats de pluja. Us deixem el mapa d'avisos del SMC (en el que el Vallès es troba en alerta groga) i el radar meteorològic pel seguiment de les tamborinades:




Mapa Radar

I RECORDEU QUE AL TWITTER SEGUIM LA SITUACIÓ MINUT A MINUT!