dijous, 18 d’octubre del 2012

Temporal de pluges.

Una borrasca situada a les illes britàniques ens envia un front Atlàntic que creuarà tota la peninsular de oest a est, però no serà aquest front, el que ens provoqui aquest temporal. De fet serà una borrasca Mediterrània que es formarà en paral·lel al pas del front. Aquesta borrasqueta ens enviarà vents del sud, sud-est de component marítim  amb la conseqüència de vent humits i pluges assegurades a les nostres contrades. 

Dit això passem al pronostic pels propers dies:


AVUI:

Se n'esperen a qualsevol punt del territori d'intensitat entre feble i moderada, si bé al terç oest al final del dia és possible que siguin fortes. Aniran acompanyades de fang i localment de tempesta. Les precipitacions acumularan quantitats poc abundants en general. Tot i això, al terç nord, sobretot al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, i al prelitoral sud seran entre molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores) i extremadament abundants (entre 100 i 200 mm en 24 hores)


Mapa Predicció

DEMÀ:

S'esperen precipitacions arreu del país. Al matí seran extenses al terç oest i sud i disperses a la resta de Catalunya. A partir de llavors s'aniran estenent progressivament per la resta del territori i al final del dia seran generals. Fins a migdia seran d'intensitat entre feble i moderada, però localment forta al terç oest; a partir de llavors seran d'intensitat moderada i sovint forta. Aniran acompanyades de fang i tempesta. Acumularan quantitats entre poc abundants i abundants en general, per bé que a punts del litoral, prelitoral i vessant sud del Pirineu i Prepirineu seran molt abundants i localment extremadament molt abundants (entre 100 i 200 mm en 24 hores).

Mapa Predicció


RADAR METEOROLÒGIC
Mapa Radar

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Estabilitat fins Dijous

Aquestes properes 3 setmanes seran assolellades i amb unes temperatures que aniran a l'alça progressivament  Dijous serà un dia segurament de transició, entre l'anticicló i els vents del sud que donaran pas de cara a Divendres i Dissabte a unes jornades d'autèntic temporal de pluges  Es tractaria de dos dies de pluges generals i abundants a tota Catalunya. Encara queden uns quants dies i haurem de confirmar les previsions, en properes informacions detallarem el pronostic.

Mapa modelo 078, Presión mar (Hpa), Nubosidad (%), Precipitación en 6H (mm), Viento >10Nudos, Espesor 500-1000 Hpa (Dm), España, GFS España

Predicció