dissabte, 19 de novembre del 2011

Cap de setmana plujòs

Aquest pròxim dissabte i Diumenge s'esperen pluges intermitents arreu de la costa catalana. A Barberà aquest Novembre portem acumulats 135mm, quantitat que es podria incrementar a partir de la tarda de Dissabte.

Dissabte:
S'esperen precipitacions al litoral i prelitoral, s'iniciaran per l'extrem sud i al llarg de la tarda s'estendran de manera dispersa a la resta. Seran d'intensitat feble o moderada, tot i que localment podran ser de forta intensitat i anar acompanyades de tempesta. A la resta del país també s'esperen alguns ruixats dispersos d'intensitat feble o localment moderada a partir de mitja tarda.
Al litoral i al prelitoral les quantitats acumulades seran entre poc abundants i abundants (fins a 50 mm en 24 hores), sobretot a l'extrem sud.
La cota de neu pujarà dels 2000 als 2200 metres.



Diumenge:
S'esperen precipitacions d'intensitat entre feble i moderada al litoral i prelitoral. Localment seran d'intensitat forta i podran anar acompanyades de tempesta, sobretot als dos extrems. A la resta del país, hi haurà algun ruixat feble i dispers. 
Al litoral i al prelitoral s'acumularan quantitats de precipitació entre poc abundants i abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores), si bé puntualment seran molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores) als dos extrems. 
A la resta de Catalunya les quantitats acumulades seran minses o localment poc abundants.
La cota de neu es situarà a l'entorn dels 2200 metres.



Entre Dilluns i Dimarts les pluges poden continuar sent fortes e intenses. Consequëència de la previsió el Servei meteorològic de Catalunya (meteo.cat) ha activat alertes per precipitacions que podrien passar dels 20mm en 30 minuts.



dimecres, 16 de novembre del 2011

Balanç parcial de l'episodi de precipitacions.

Com haureu pogut veure les pluges aquests darrers dies, han sigut realment abundants, de fet les pluges no han sigut d'una gran intensitat, però si que han sigut moderades i sobretot continuades. El Diumenge es varen acumular 28mm, el Dilluns 2,1mm, el Dimarts va ser el dia mes plujós amb 40,2mm de pluja enregistrada a la nostra estació i finalment Dimecres s'han acumulat 9mm. Tots aquests valors donen una suma de 79,3mm en tant sols quatre dies. Dijous i Divendres s'espera una treva, amb clarianes i temperatures suaus, però l'episodi de pluges sembla que no s’acabarà aquí, de cara al cap de setmana s’esperaran més pluges abundants i generals a tot el territori, això si el pronòstic exacte l'acabarem de definir mes endavant.



dilluns, 14 de novembre del 2011

Episodi de pluges inesperades

Aquest passat Diumenge van caure a Barberà 28mm. En principi les precipitacions haurien d'haver sigut d'intensitat feble i poc abundants o minses, però totes les prediccions es varen anar a nores, i les pluges foren d'una intensitat moderada, i abundants

diumenge, 13 de novembre del 2011

Tornen les pluges!

Dilluns 14

Se n'esperen de disperses i d'intensitat feble o localment moderada al litoral i Prelitoral, sobretot al sud. A partir de migdia també se n'esperen al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, així com al terç oest del país de cara al final del dia. Les acumulacions seran minses i localment poc abundants.





Dimarts 15 

De matinada se n'esperen a la meitat oest del país i durant el matí s'estendran a la resta del territori. Seran d'intensitat entre feble i moderada i les acumulacions seran entre poc abundants i abundants en general, si bé al quadrant nord-est seran localment molt abundants. A partir del vespre tendiran a minvar per l'oest i sud de Catalunya i al final del dia quedaran restringides al quadrant nord-est.