dijous, 20 de febrer del 2014

Esperança a principis de Març

Bona tarda meteobarberencs, aquest hivern s'està presentant realment estrany. La circulació de pertorbacions atlàntiques no ens ha deixat en quasi dos mesos, i com a resultat les precipitacions han sigut més abundants de l'habitual. Durant el mes de Gener vam recollir a Barberà fins a 40mm, i en el que portem de Febrer han caigut 26mm. L'altre característica d'aquesta circulació oest-est són les temperatures més suaus de les habituals per l'època de l'any. La desviació respecte la mitjana durant Gener i Febrer és de +1,8ºC.

Aquestes circumstàncies han fet que encara no haguem tingut ni una entrada freda aquest hivern. En conseqüència les nevades han sigut abundants a tot el Pirineu, però en canvi no hem tingut cap dels temporals de neu a cotes baixes que tant ens agraden durant aquesta estació de l'any.

L'objectiu d'aquesta publicació era donar resum del que està sent aquest hivern, però aprofitant l'ocasió se'm fa impossible no comentar-vos els mapes a mitjà-llarg termini. I es que mirant els mapes pel principi del mes de Març veiem una mínima esperança d'onades de fred més importants afectant centre-europa i l'àrea de Itàlia. De moment quedaríem força al marge, però potser és un indici de canvi de tendència. Caldrà mantenir l'esperança fins el 20 de Març llavors!


MAPES QUE ENS INDUEIXEN A L'ESPERANÇA, EUROPA ES REFREDA:





TOT HI QUE PEL BLOG ESTIGUI POC ACTIU, AL TWITTER ESCRIC CADA DIA! SI VOLEU ESTAR AL CAS DEL TEMPS A LA NOSTRA CIUTAT, SEGUIU @METEOBARBERA