divendres, 23 de setembre del 2011

Entrem en la tardor astronòmica.

Avui a les 11 i 3 minuts hem deixat enrere l'estiu i ens hem endinsat en la tardor. Be de fet, el temps es encara estival i de moment no es veuen gaires canvis a la vista. Tan sols demà es preveu una major inestabilitat, especialment a ponent i al Pirineu, a Barberà es possible que caigui algun ruixat, com a molt d'intensitat moderada. Cal dir que tant el Diumenge com el començament de setmana que ve, el temps serà molt estable i força càlid.


PREVISIÓ PEL DISSABTE 24

S'esperen ruixats i xàfecs que s'iniciaran de matinada pel terç oest del país i al llarg del matí s'estendran i podran afectar també a la resta del territori. A la tarda es concentraran a l'interior de la meitat nord i a la nit tendiran a desaparèixer. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé podran ser fortes (més de 20 mm en 30 minuts). Seran de distribució irregular i sovint aniran acompanyats de tempesta. En general acumularan quantitats poc abundants de precipitació (entre 5 mm i 20 mm en 24 hores), si bé localment podran ser abundants (entre 20 i fins a 50 mm en 24 hores).



RISC METEOROLÒGIC PEL DISSABTE 24


dilluns, 19 de setembre del 2011

DE COP I VOLTA JA SOM A LA TARDOR!!

Aquest cap de setmana hem patit una intensa baixada de temperatures, aquest mateix mati hem tingut una temperatura mínima de 12ºC, inusual per aquesta època de l'any. Cal dir que no han caigut mes de quatre gotes en aquest passat cap de setmana que es preveia tempestuós. Aquesta setmana que comença serà anticiclònica i amb unes temperatures que a mesura que vagi passant la setmana s’aniran recuperant clarament.


diumenge, 18 de setembre del 2011

TARDOR 2011

Espero que us agradi la nova imatge de la tardor 2011!!!
Podeu comentar la nova imatge, us agrada o us agrada...

SALUT I METEO!!

Previsió de tempestes

Se n'esperen al vessant nord del Pirineu d'intermitents, al sector central del litoral i el prelitoral i, fins al vespre, també a la resta de l'interior de la meitat est. En general seran d'intensitat entre feble i moderada, tot i que localment podran ser fortes. Sovint aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra a l'interior del quadrant nord-est.

Al final del dia tendiran a desaparèixer, tret de la cara nord del Pirineu on s'hi mantindran de manera feble i intermitent.Les quantitats acumulades seran entre poc abundants i abundants tot i que, de manera puntual, al nord-est poden arribar a ser molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores).Al vessant nord del Pirineu la cota de neu baixarà al llarg del dia dels 2600 fins als 2000 metres.