dimecres, 13 de novembre del 2013

De l'estiu a l'hivern sense passar per la tardor

Per fi, després de messos i messos i monotonia meteorològica sembla ser que les coses canvien. Un punt d'inflexió que provocarà de sobte una entrada forçada de l'hivern. Els vents de nord que porten bufant durant un bon grapat de dies, es reforçaran de cara a Divendres, i propiciaran que una bossa d'aire fred situada al centre del continent es pugui despenjar fins a casa nostra. Una típica glopada freda de ple hivern. Les temperatures entre Divenderes i el cap de setmana baixaran a Barberà entre 5ºC i 8ºC. Per tant tant Divendres com Dissabte, la màxima podria rondar els 13ºC, i la mínima els 5ºC. Després del pas del cap de setmana sembla que els termòmetres remontarien de nou, fins a situar-se en valors normal per l'època de l'any, ja no pas aquest estiu que arroseguem des de fa tant de temps.
A més aquesta situació de nord portarà nevades importants al Pirineu, les primeres de la temporada. Seran generals i fins i tot abundants al vessant nord. Al sud els registres seran més modestos. Els màxims de precipitació prevista voregen els 20cm a zones pròximes a la Vall d'Aran. La cota de neu baixarà progressivament des dels 1000m a primera hora del Divendres, fins els 600m durant tot el Dissabte, porteriorment les nevades ja escamparien.

A casa nostra si els mapes finalment es posen d'acord, podríem acabar amb aquesta llarga sequera que arrosseguem. Concretament a Barberà portem 22 dies sense pluja, i el mes greu, en tot Octubre i el que portem de Novembre s'han recollit tan sols 32mm. Doncs bé, com he comentat anteriorment sembla ser que Diumenge una llevantada de les de primera categoria podria afectar la nostra ciutat, i si els mapes de la meva confiança tenen raó deixarien registres destacables de precipitació.

La situació de pluges no esta encara confirmada, ara bé del fred no ens salvarà ningú aquest cap de setmana.



Els propers dies aniré comentant la sitaució de llevant a través de TWITTER (@meteobarbera), estigueu ben atents, perque l'ocasió s'ho val.