divendres, 13 de gener del 2012

Ja era hora: CANVIS A LA VISTA!!

Sembla ser que si tindrem canvis importants en el temps, preveiem que les “peces meteorològiques” puguin canviar a partir d'aquest Dimarts on una borrasca que ve d'oest a est, farà que l’anticicló es desplaci una mica més al nord, i que una possible entrada de vents de llevant a partir de Dijous ens podrà donar una segona meitat d'hivern més divertida. Tot això acompanyat d'unes temperatures que baixaran progressivament. De fet aquests dies ja estan sent d'allò més gèlides, a Barberà aquest Divendres hem arribat a una mínima de 0,4ºC. S'espera que amb aquesta baixada dels termòmetres es puguin arribar a assolir les temperatures mes baixes d'aquest  hivern fins aleshores. Així que prepareu-vos per les gebrades! A partir del dia 22 (aprox.) podríem tenir una combinació de precipitació i de fred sospitosa de portar-nos algun regal de reis amb una mica de retard. També cal apuntar com anècdota la presència d'algunes boires matinals que s'han presentat sobretot aquest Dijous i també aquest Divendres passat, no descartem que en les properes jornades s'hi puguin repetir aquest tipus de fenomen. Si parlem de la resta de Catalunya, parlem d'un temps anticiclònic, es a dir sol (això si fred rigorós) a la costa i al Pirineu i boires denses i persistents a l'interior, que en algun cas poden ser gebradores (precaució a les carreteres), en les zones on hi hagi boira la temperatura es veurà afectada sensiblement. 
Caldrà estar ben atents a les properes informacions perquè ara si que s'anima la cosa!



AIXÍ QUE DE MOMENT TOCA ABRIGAR-SE, I TENIR EL PARAIGUËS BEN PREPARAT.








dimecres, 11 de gener del 2012

De moment: sol i fred. Tindrem canvis?

ACTUAL

Aquestes nits estan sent força fredes a Barberà. Avui a les 7,30h hem arribat a una mínima de 2,4ºC, una temperatura que passa a ser la mes baixa d'aquesta freda setmana. Pel que fa a al resta de Catalunya la situació es pràcticament idèntica, excepte a les zones de la Catalunya Central (pla de Bages, plana de Vic, Depressió de l’Ebre, pla de Lleida) on les boires seran d’allò mes persistents i tossudes. De fet ahir a Lleida no van passar de 2ºC en tota la jornada, gràcies a la boira. A altres llocs de la depressió central també es van veure fenòmens inusuals, com la boira gebradora a Fonaolleres (voltants de Cervera). Aquesta boira s’espera que es mantingui durant tota aquesta setmana.



PREVISIÓ

Doncs responent a la mateixa pregunta que em feia jo abans, SI sembla que es preveuen canvis meteorològicament parlant. No serà així aquesta setmana on el temps assolellat seguirà predominant a la nostra ciutat. Una vegada passada aquesta setmana sembla ser que es pot obrir una entrada de vents de component nord que a partir del cap de setmana farà baixar considerablement les temperatures (de 5 a 10 graus). A mes a mes també preveiem que a inici/mitjans de setmana puguem rebre l’efecte d'una pertorbació que s'apropa lentament des de l'Atlàntic. Aquesta possible combinació de fred i precipitació podria donar evidentment alguna sorpresa (a unes cotes mitjanes) agradable als aficionats de la meteorologia. De totes maneres estem fent previsions a una setmana, i per tant haurem d'estar ben atents a les previsions, per si ho confirmen o no.


BOIRA A LLEIDA I BALAGUER