dissabte, 23 de febrer del 2013

Previsió complerta!

Tal i com s'esperava, aquesta darrera matinada la neu ha fet acte de presencia a la nostra ciutat, de forma moderada. 


Les precipitacions arribaven a Barberà al voltant de les 11 de la nit de Divendres, en forma líquida amb una temperatura que encara era alta (d'uns 4ºC). A mesura que les precipitacions persistien i s'incrementaven, l'aire fred anava baixant a poc a poc. Al voltant de la mitja nit enregistràvem ja una temperatura de 3,5ºC. Fins les dues de la matinada van caure en forma de pluja 5mm. Va ser a partir d'aleshores, amb una temperatura de 2,6ºC quan ja es començaven a entreveure alguns flocs de neu barrejats amb la pluja. A dos quarts de dues la neu i la pluja es combinaven pràcticament a parts iguals.  Ja entrades les 3 de la matinada amb una temperatura de 2,3ºC podiem afirmar que nevava a Barberà, amb un 80% de neu. La temperatura (com acostuma a passar quan comença a nevar) va baixar bruscament. En una hora un grau. Fins les 5 de la matinada la neu va ser persistent i moderada, i a aquesta hora començava a agafar en algunes zones enjardinades, cotxes i taulades. Al voltant de dos quarts de 7 la neu va baixar molt d'intensitat, just era l'hora en que la meu començava a prendre a les voreres i a l'asfalt. Ja a les 9 podiem afirmar que la nevada havia acabat, i fins i tot una hora mes tard el cel es va obrir. 

3 IMATGES DE QUAN COMENÇAVA A NEVAR A BARBERÀ (3AM aprox.)








Ja entrat el matí la neu s'ha anat fonent gràcies a l'augment de la temperatura (TºMAX: 7,.1ºC) i al solet que llueix.


 Ja acabada la nevada aquest era el panorama a la ciutat:





Ara restem pendents del fred els pròxims 3 dies, quan les temperatures en hores nocturnes podrien baixar a BARBERÀ àmpliament dels 0ºC. Tot i el fred el sol dominarà el cel de Barberà. Encara que entre Dilluns i Dimarts s'espera alguna sorpreseta més, en forma de neu (això si seria en forma de ruixadet anecdòtic). Anirem comentant aquesta possibilitat.

A Mèteobarberà hem estat molt atents tota la nit a la situació meteorològica a través dels nostres canals a les xarxes socials, twitter (@meteobarbera) i Facebook. Per aquests mateixos canals podreu trobar les novetats en el pronostic de forma instantània.

Aquesta es la crònica d'una d'aquelles nits magnífiques pels aficionats a la meteorologia. Ara a fer una becaina que no he dormit gens aquesta nit!

divendres, 22 de febrer del 2013

RISC DE NEU A LA CIUTAT


Aquesta propera matinada confluiran diversos factors que ens fan pensar en la possibilitat de que nevi a la nostra ciutat. D'una banda tenim una borrasca que s'apropa des del Atlàntic, i que al arribar a la península es troba en la impossibilitat de fer el seu recorregut habitual a causa de un anticicló situat a centre Europa que frena les depressions, fet que produirà la formació d'una baixa al Mediterrani enviant-nos vents allevantats carregats d'humitat d'origen marítim. Per un altre costat aquest mateix anticicló del que parlàvem ens injectarà una bossa d'aire molt fred provinent de centre Europa.

  Feta aquesta introducció ens endinsem en el pronostic:

A les 17h la Tº actual de 5,3ºC. Una temperatura realment freda que ens fa pensar que aquesta nit quan arribin les precipitacions i una massa d'aire més fred podrem veure nevar a la ciutat. Les hores més problemàtiques seran aproximadament des de les 2h fins les 8h. Entre aquesta franja horaria és produirà el cocktel perfecte entre humitat i fred per veure nevar a Barberà. A partir de mig matí les precipitacions cada vegada seran menys probables, tot i que el fred vagi a més. No sabem si la neu quallarà a Barberà o no, però es molt probable veure els flocs de neu caure entre els fanals. On segur que nevarà i quallarà es a cotes superiors als 200-300m (Collserola, i de Terrassa cap amunt), així doncs si us heu de desplaçar pel Vallès màxima precaució.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per risc de nevades en cotes de 200m. L'ajuntament de la ciutat ha emès també un comunicat especial, que podeu llegir en el següent enllaç:

http://www.bdv.es/bdv/noticies/detall.php?apartat=&noticia=22023



ALERTES DEL SMC (meteo.cat)




PREVISIÓ PER LA PROPERA MATINADA
Enlace permanente de imagen incrustada


RECOMANEM SEGUIR EL NOSTRE TWITER @meteobarbera  així com les fonts oficials de la Generalitat de Catalunya i l'ajuntament de Barberà del Vallés.
Abans de sortir amb cotxe consulteu el @transit!!

BONA TARDA.