dissabte, 23 de febrer del 2013

Previsió complerta!

Tal i com s'esperava, aquesta darrera matinada la neu ha fet acte de presencia a la nostra ciutat, de forma moderada. 


Les precipitacions arribaven a Barberà al voltant de les 11 de la nit de Divendres, en forma líquida amb una temperatura que encara era alta (d'uns 4ºC). A mesura que les precipitacions persistien i s'incrementaven, l'aire fred anava baixant a poc a poc. Al voltant de la mitja nit enregistràvem ja una temperatura de 3,5ºC. Fins les dues de la matinada van caure en forma de pluja 5mm. Va ser a partir d'aleshores, amb una temperatura de 2,6ºC quan ja es començaven a entreveure alguns flocs de neu barrejats amb la pluja. A dos quarts de dues la neu i la pluja es combinaven pràcticament a parts iguals.  Ja entrades les 3 de la matinada amb una temperatura de 2,3ºC podiem afirmar que nevava a Barberà, amb un 80% de neu. La temperatura (com acostuma a passar quan comença a nevar) va baixar bruscament. En una hora un grau. Fins les 5 de la matinada la neu va ser persistent i moderada, i a aquesta hora començava a agafar en algunes zones enjardinades, cotxes i taulades. Al voltant de dos quarts de 7 la neu va baixar molt d'intensitat, just era l'hora en que la meu començava a prendre a les voreres i a l'asfalt. Ja a les 9 podiem afirmar que la nevada havia acabat, i fins i tot una hora mes tard el cel es va obrir. 

3 IMATGES DE QUAN COMENÇAVA A NEVAR A BARBERÀ (3AM aprox.)








Ja entrat el matí la neu s'ha anat fonent gràcies a l'augment de la temperatura (TºMAX: 7,.1ºC) i al solet que llueix.


 Ja acabada la nevada aquest era el panorama a la ciutat:





Ara restem pendents del fred els pròxims 3 dies, quan les temperatures en hores nocturnes podrien baixar a BARBERÀ àmpliament dels 0ºC. Tot i el fred el sol dominarà el cel de Barberà. Encara que entre Dilluns i Dimarts s'espera alguna sorpreseta més, en forma de neu (això si seria en forma de ruixadet anecdòtic). Anirem comentant aquesta possibilitat.

A Mèteobarberà hem estat molt atents tota la nit a la situació meteorològica a través dels nostres canals a les xarxes socials, twitter (@meteobarbera) i Facebook. Per aquests mateixos canals podreu trobar les novetats en el pronostic de forma instantània.

Aquesta es la crònica d'una d'aquelles nits magnífiques pels aficionats a la meteorologia. Ara a fer una becaina que no he dormit gens aquesta nit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada