divendres, 22 de febrer del 2013

RISC DE NEU A LA CIUTAT


Aquesta propera matinada confluiran diversos factors que ens fan pensar en la possibilitat de que nevi a la nostra ciutat. D'una banda tenim una borrasca que s'apropa des del Atlàntic, i que al arribar a la península es troba en la impossibilitat de fer el seu recorregut habitual a causa de un anticicló situat a centre Europa que frena les depressions, fet que produirà la formació d'una baixa al Mediterrani enviant-nos vents allevantats carregats d'humitat d'origen marítim. Per un altre costat aquest mateix anticicló del que parlàvem ens injectarà una bossa d'aire molt fred provinent de centre Europa.

  Feta aquesta introducció ens endinsem en el pronostic:

A les 17h la Tº actual de 5,3ºC. Una temperatura realment freda que ens fa pensar que aquesta nit quan arribin les precipitacions i una massa d'aire més fred podrem veure nevar a la ciutat. Les hores més problemàtiques seran aproximadament des de les 2h fins les 8h. Entre aquesta franja horaria és produirà el cocktel perfecte entre humitat i fred per veure nevar a Barberà. A partir de mig matí les precipitacions cada vegada seran menys probables, tot i que el fred vagi a més. No sabem si la neu quallarà a Barberà o no, però es molt probable veure els flocs de neu caure entre els fanals. On segur que nevarà i quallarà es a cotes superiors als 200-300m (Collserola, i de Terrassa cap amunt), així doncs si us heu de desplaçar pel Vallès màxima precaució.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per risc de nevades en cotes de 200m. L'ajuntament de la ciutat ha emès també un comunicat especial, que podeu llegir en el següent enllaç:

http://www.bdv.es/bdv/noticies/detall.php?apartat=&noticia=22023



ALERTES DEL SMC (meteo.cat)




PREVISIÓ PER LA PROPERA MATINADA
Enlace permanente de imagen incrustada


RECOMANEM SEGUIR EL NOSTRE TWITER @meteobarbera  així com les fonts oficials de la Generalitat de Catalunya i l'ajuntament de Barberà del Vallés.
Abans de sortir amb cotxe consulteu el @transit!!

BONA TARDA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada