dissabte, 11 de juny del 2011

Desprès de les pluges...., ANTICICLÓ!


Desprès de les pluges d'aquestes últimes 24 hores, que han acumulat a Barberà 19,85mm, arriba un cap de setmana tranquil. El Dilluns podria ser una excepció, i es que a la tarda es podran formar nuvolades, que amb una certa possibilitat podran deixar alguns ruixats de caràcter irregular. Desprès d'aquest petit parèntesis de Dilluns a la tarda, la setmana que ve serà tranquil·la, amb domini del sol, i unes temperatures que aniran en continu ascens.


PREVISIÓ PER A BARBERÀ EN 8 DIES:
 
SALUT I MÉTEO!

divendres, 10 de juny del 2011

Jornada de transició. Previsió pel cap de setmana


Bon dia mèteobarbarencs, avui la jornada serà passada per aigua. les pluges seran de caràcter moderat, i cauran d'una manera continua al llarg de tota la jornada d'avui. De fet aquesta tarda es preveu que la intensitat i la freqüencia de les precipitacions augmenti.
El SMC (meteo.cat), ha publicat una alerta per situació de risc groga, en la qual se expressa la possibilitat de que s'acumulin 20mm en tan sols 30 minuts. Les precipitacions aniran sovint acompanyades de tempesta, amb intensa activitat elèctrica, i ocasionalment de calamarsa.Les pluges també afectaran a pràcticament tota Catalunya, excepte al sud de les comarques Tarragonines, on la inestabilitat sembla que s'anirà allunyant, i podrien obrir-se algunes clarianes.

Radar meterològic, del Divendres a les 9,30h

Previsió a Catalunya, per avui

Alertes meterològiques pel Divendres 10-6
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Per aquest pròxim cap de setmana llarg, la previsió ve marcada per la tranquil·litat en general. Dissabte a primeres hores del matí encara podrien quedar restes de núvols, que amb el pas de les hores desapareixeran, i per tant la jornada quedarà força assolellada i amb temperatures suaus. El Diumenge serà sens dubte el millor dia dels tres, el sol s’imposarà des de bon matí, amb unes temperatures en ascens, i per tant una jornada força càlida. El Dilluns serà el dia mes rúfol, encara que tampoc serà per tant, el matí serà força tranquil i assolellat, però a partir del migdia i la tarda el creixement de nuvolades serà important, i durant la tarda no descartem alguns ruixats aïllats a la nostra ciutat, que seria de intensitat moderada.

PREVISIÓ PER A BARBERÁ ELS PRÒXIMS 8 DIES



SALUT I MÉTEO!

dimecres, 8 de juny del 2011

Balanç final de l'episodi: 39mm

Aquesta passada tarda, nit i matinada, tal i com preveia meteobarbera, vàrem tenir una forta tempesta. Al matí, encara podíem gaudir d'algunes ullades de sol, però a partir del migdia i especialment durant al tarda, el núvols han anat adquirint protagonisme al cel. Fins que va arribar la nit, a partir d'aleshores, una forta tempesta ens va afectar de ple, acompanyada de fort aparell elèctric. Finalment a les 5,30h d'aquest matí parava de ploure. El balanç final es de 39mm, i una intensitat de pluja que ha arribat al seu punt màxim a les 4:15h, ham una intensitat de 93mm/h. Desprès d'aquesta tempesta, el matí ha sigut encara ennuvolat, però ara, al migdia ja es comencen a obrir tímides clarianes. Aquest pròxim Divendres sembla que la inestabilitat tornarà a fer acte de presencia.

A continuació teniu les precipitacions, superior als 50mm, que han enregistrat les estacions del SMC (www.meteo.cat)::

Estació
Comarca
PPT EN 36H (mm)
Vacarisses
Vallès Occidental
87,8
Barcelona - Observatori Fabra
Barcelonès
85,6
Barcelona - Zona Universitària
Barcelonès
84,8
Vallirana
Baix Llobregat
77,2
el Prat de Llobregat
Baix Llobregat
75,0
Òdena
Anoia
70,9
Viladecans
Baix Llobregat
61,5
Barcelona - el Raval
Barcelonès
57,9
Sant Salvador de Guardiola
Bages
55,7
Cerdanyola del Vallès
Vallès Occidental
55,1
Ulldeter (2.364 m)
Ripollès
51,9
Os de Balaguer - Monestir d'Avellanes
Noguera
51,5

Descàrregues elèctriques registrades durant les últimes 36h:


 
Precipitació acumulada arreu de Catalunya durant l'episodi:


SALUT I MÉTEO !!

dimarts, 7 de juny del 2011

Previsió de tempestes!

Aquesta tarda i nit, podrem tenir ruixats de intensitat moderada o forta, en consecuencia el SMC (meteo.cat), a activat una alerta meteorològican en que es diu, que es podran acumular 20mm en tan sols 30 minuts.





 SALUT I METEO !!