diumenge, 12 de febrer del 2012

Dades del 12 de Febrer del 2012

Aquesta nit ha tornat a ser molt freda arreu de Catalunya, amb temperatures mínimes que han baixat encara una mica més que la nit anterior, fent que un 78% de les estacions de la XEMA (Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques) hagin enregistrat una temperatura mínima inferior al llindar de situació meteorològica de risc per fred (temperatura mínima inferior a la del 2% dels dies més freds dels mesos de desembre, gener, febrer i març).
A part de les baixes temperatures, també cal destacar els ruixats que durant aquesta passada matinada han caigut a punts del litoral i prelitoral central, i que han estat en forma de neu o calabruix. S’ha vist nevar a punts del Baix Llobregat, del Barcelonès, del Vallès Occidental, del Vallès Oriental, del sud d’Osona i del Maresme, però les precipitacions han estat molt febles i no han acumulat cap gruix. A Barberà només ha nevat durant 30 minuts i la neu ha quallat una mica als cotxes.
Les glaçades han afectat novament tot el país excepte una petita àrea del delta de l’Ebre i del centre de la ciutat de Barcelona. Les temperatures més baixes s’han assolit a les cotes altes del Pirineu, amb valors inferiors als -15 ºC per sobre d’uns 2.000 m d’altitud, però resulta destacable que en algunes fondalades de la serralada i fins i tot de la depressió central també s’han enregistrat temperatures entre els -10 i els -15 ºC, o fins i tot lleugerament inferiors, com ha passat al fons de la Cerdanya i de la Val d’Aran.


Aquesta tarda no es descarten ruixats al nord-est de Catalunya, que difícilment arribin a Barberà. El que segur farà aquesta nit és un fred impressionant, a les 18h estem a 3,5ºC (és la Tº més freda a les 18h de tot aquest hivern) i segueix baixant amb rapidesa, la nit promet ser la més freda de tot l'episodi de fred Siberià, que per cert té els dies comptats (fins Dimarts-Dimecres).





Radar a les 18h (hi han ruixats al voltant del Montseny).





Dades obtingudes a les 18,15h
FACTOR METEOROLÒGIC A MESURAR VALOR
Temperatura actual (ºC)  3.4
Humitat actual (%)  46
Pressió atmosfèrica actual  (hpa)  1019.6
Velocitat del vent actual  (kph)  2.2
Direcció del vent actual  (kph)  NE
Punt de rosada actual (ºC)  -7
Índex “UVA” màxim en 24h 0 / >14
Temperatura màxima en 24h (ºC)  6.8
Temperatura mínima en 24h (ºC)  -2.8
Humitat màxima en 24h (%)  69
Humitat mínima en 24h (%)  29
Pressió màxima en 24h (hpa)  1020.8
Pressió mínima en 24h (hpa)  1018.5
Ràfega màxima de vent en 24h (kph)  19
Punt de rosada màxim en 24h (ºC  -4
Punt de rosada mínim en 24h (ºC)  -16
Precipitació en 24h (mm)  Inapreciable. (en forma de neu)
OBSERVACIONS

 Avui la mínima s'ha quedat molt baixa (6,8ºC), demà s'esepra que s'assoleixin les temperatures més baixes de tot l'episodi Siberià. La màxima pujarà moderadament.



                                                                                                                        
Predicció

PODREU TROBAR MÉTEOBARBERÀ A:

                            FACEBOOK:  http://www.facebook.com/meteo.barbera
TWITTER. @meteobarbera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada