dijous, 13 de juny del 2013

Arriba l'estiu


Quan de temps meteobarbarencs! M'ha sigut impossible poder actualitzar el blog, ja que he estat plenament capficat amb la meva carrera acadèmica. Demano disculpes per aquesta inactivitat i recordar-vos que al twitter (@meteobarbera) sempre estic actiu, publicant el temps que farà pels caps de setmana i comentant situacions de risc, així com contestant els vostres sempre benvinguts dubtes. 

Anant al gra, hem tingut un mes d'Abril i de Maig inhabitualment frescos i sobretot el d'Abril plujós, gràcies a les continues entrades de vents del nord, que afavorien la inestabilitat i la informació de baixes mediterrànies. 

Variació de temperatures vers les mitjanes climàtiques:

Com veiem al mapa a Barberà les temperatures durant el mes d'Abril han sigut les normals per l'època de l'any. En canvi aquest Maig han sigut uns 2ºC menors a les normals.



Variació de les plujes en relació a la mitjana climàtica.
A l'Abril les precipitacions van ser especialment abundants, aproximadament un 30% superiors a la mitjana climàtica. Contràriament a la sensació de la ciutadania la pluja al Maig ha sigut la normal per l'època de l'any.



Amb la entrada del mes de Juny sembla que això vol canviar, i aquest Juny apunta a ser càlid i no massa plujós al menys en el seu inici. Arriba l'estiu! I aquests propers dies arribarem per primera vegada als 30ºC en el que portem d'any. Només una pega, si us apropeu a la platja us podreu trobar boires o núvols baixos afavorits per la diferencia de temperatura entre l'aigua del mar i la de la superfície.

I RECORDEU QUE ESTEM SEMPRE AL TWITTER @METOEBARBERA








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada